Mesaj Post si Rugaciune – Ziua 11

Aruncă-ţi pâinea pe ape, căci o vei găsi după multe zile. (Eclesiastul 11:1)

Se spune ca scriitorul rus Ivan Sergheevici Turgheniev se plimba într-o zi pe stradă. Un cerşetor întinse mâna. Scriitorul se căută prin buzunare, dar nu găsi niciun ban.

Plin de compasiune, întinse mâna şi zise cerşetorului:

– Iată, dragul meu, nu am niciun ban la mine, dar îţi dau o strângere de mână cu toată dragostea…

Cerşetorul îi strânse mâna şi spuse cu recunoştinţă:

– Mulţumesc mult, domnule! Nimeni până la dumneata nu mi-a făcut un cadou mai frumos.

Dumnezeu ne cheama sa avem grija fata de semenii nostrii in nevoi. Insa darnicia nu inseamna doar bani, hrana, haine – lucrurile materiale.

Ele sunt bune si foarte importante pentru cei in nevoi, insa mai este “o altfel de darnicie” – darnicia cuvintelor frumoase, incurajarilor, imbratisarilor; darnicia unui “umar” pe care cineva sa planga, darnicia iertarii si a unei dragoste neconditionate.

Aceste “darnicii” sunt si mai importante, pentru ca nevoile inimii nu se vad intotdeauna, dar intotdeauna un ajutor este binevenit!

Deci, dacă este vreo îndemnare în Hristos, dacă este vreo mângâiere în dragoste, dacă este vreo legătură a Duhului, dacă este vreo milostivire şi vreo îndurare, faceţi-mi bucuria deplină şi aveţi o simţire, o dragoste, un suflet şi un gând. Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă; ci, în smerenie, fiecare să privească pe altul mai presus de el însuşi. Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci şi la foloasele altora. (Filipeni 2:1-4)

Va doresc o zi plina de darnicie!

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »