Crezul nostru

Noi credem in inspiratia verbala, plenara a canonului Scripturilor asa cum au fost date in original.

Noi credem intr-un singur Dumnezeu veșnic, format din Tatal, Fiul si Duhul Sfant.

Noi credem in Divinitatea Domnului Isus Christos, in nasterea Sa din fecioara, in viata Sa fara pacat, in minunile Sale, in moartea Sa ispasitoare si rascumparatoare prin varsarea Sangelui Sau, in invierea Sa in trup, in inaltarea Sa la dreapta Tatalui si in revenirea Sa in putere si slava.

Noi credem ca pentru mantuirea omului pierdut si pacatos nasterea din nou (regenerarea) prin Duhul Sfant este absolut esentiala.

Noi credem in lucrarea prezenta a Duhului Sfant care poate locui in fiecare credincios dandu-i puterea de a trai o viata evlavioasa, iar botezul cu Duhul Sfant este o experienta separata si distincta ulterioara mantuirii, eficienta pentru viata si slujba zilnica.

Noi credem in invierea atat a celor mantuiti cat si a celor pierduti: cei mantuiti pentru invierea la viata, iar cei pierduti pentru condamnare.

Noi credem in unitatea duhovniceasca a tuturor credinciosilor crestini in Domnul Isus Christos.

Noi credem in crearea, ispitirea si caderea omului in pacat dupa cum sunt inregistrate in cartea Genesei, in depravarea spirituala totala a omului si incapacitatea lui de a obtine neprihanirea divina separat de Dumnezeu.

Noi credem in Domnul Isus Christos, Mantuitorul omului, conceput de la Duhul Sfant, nascut din fecioara Maria, Dumnezeu intreg si om intreg.

Noi credem ca Isus Christos a murit pentru pacatele noastre, a fost ingropat si a inviat a treia zi, descoperindu-se personal ucenicilor Sai.

Noi credem in necesitatea botezului in apa prin scufundare la maturitate, in Numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant.

Noi credem in participarea la Masa Domnului numita „Eucharistie” sau „Cina Domnului” pentru partasia credinciosilor.

Noi credem in personalitatea si realitatea lui Satan, judecarea lui vesnica si a ingerilor lui.

Translate »